211 411 4012

Κοριός ένας απρόσκλητος επισκέπτης

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Πολλά ακούγονται τον τελευταίο καιρό για τους κοριούς, το έντομο που ζει στο ξύλο και δεν αγαπά τη ζέστη. Οι κοριοί είναι ένα είδος εντόμων που τρέφονται με ανθρώπινο αίμα, συνήθως τη νύχτα. Τα τσιμπήματά τους μπορούν να οδηγήσουν σε διάφορες επιπτώσεις στην υγεία. Ο κοριός είναι άπτερο αιμομυζητικό έντομο που σε όλα τα στάδια της ανάπτυξής του απαιτεί αίμα για να επιβιώσει.

Οι κοριοί, στη διάρκεια της ζωής τους, μπορεί να γεννήσουν μέχρι και 300 αυγά. Το σχήμα του σώματός τους ομοιάζει με αυτό της φακής και έχουν χρώμα καφέ. Η επιβίωσή τους μπορεί να φτάσει και τους έξι μήνες αφού είναι ανθεκτικοί και μπορούν να μείνουν για αρκετές ημέρες  χωρίς τροφή .

Διαβιούν σε μέρη και αντικείμενα που χρησιμοποιεί ο άνθρωπος όπως κλινοσκεπάσματα , στρώματα , καναπέδες, σιφονιέρες , ντουλάπες , κομοδίνα κλπ. Τα δήγματα των κοριών γίνονται συνήθως τις βραδινές ώρες προκαλώντας τοπικό ερεθισμό και κνησμό και σε ορισμένες περιπτώσεις και αλλεργική αντίδραση.

Ο τρόπος μετάδοσης τους  συνηθέστερα γίνεται με /από αποσκευές και κλινοσκεπάσματα και ρούχα που έχουν χρησιμοποιηθεί σε χώρο προσβεβλημένο, καθώς και με μεταφορά ξύλινων επίπλων, κάδρων, και χαρτοκιβωτίων.

Οι θέσεις εντόπισής τους  είναι κυρίως τα ξύλινα έπιπλα, οι ραφές των στρωμάτων, ανάμεσα στις σανίδες των κρεβατιών, οι πρίζες, τα διάκενα μεταξύ ραφιών, ρωγμές σε τοίχους και δάπεδα και πίσω από σοβατεπί. Αν δείτε κοριό, μη μετακινείτε έπιπλα ή ρούχα από τον ένα χώρο του σπιτιού  στον άλλο, γιατί μπορεί να διασπείρετε τους κοριούς στο σπίτι σας.

Για την εξολόθρευσή τους παίζει ρόλο η έγκαιρη διάγνωση της προσβολής του χώρου.

Η POLYGON διαθέτει την τεχνογνωσία και εφαρμόζει φιλικές μεθόδους προς το περιβάλλον για την αντιμετώπιση των κοριών.

Από τους εξειδικευμένους τεχνικούς της θα προηγηθεί ιχνηλάτηση του χώρου για τον εντοπισμό των προσβεβλημένων σημείων και θα εφαρμοσθεί υπολειμματικός ψεκασμός.

Μετά  την εφαρμογή, θα πρέπει να εφαρμόζεται η χρήση ηλεκτρικής σκούπας και άμεση απόρριψη της σακούλας σε κλειστό ερμητικά σάκο απορριμμάτων. Επειδή κάποια σημεία δεν είναι εύκολα προσβάσιμα με τη σκούπα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε  ατμοκαθαριστή  π.χ. στο κρεβάτι και σε άλλα έπιπλα στα οποία υπάρχει πιθανότητα να κρύβονται κοριοί.

Θα εφαρμόζεται καθαρισμός των δαπέδων με ζεστό νερό χωρίς προσθήκη απορρυπαντικού για μερικές ημέρες.

Σε 20 ημέρες θα πρέπει να επαναληφθεί η εφαρμογή απεντόμωσης για τη διάσπαση του κύκλου ανάπτυξης των εντόμων από το αυγό στο τέλειο έντομο.

Επικοινωνήστε μαζί μας και απαλλαγείτε απ’ τους κοριούς με αποδοτικό τρόπο.