ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

1. Πληροφορίες σχετικά με τον ιστότοπο και τον Yπεύθυνο Eπεξεργασίας.

Με την πολιτική αυτή σας ενημερώνουμε σχετικά με τον τρόπο και τους σκοπούς που διαχειριζόμαστε το προσωπικά σας δεδομένα στον συγκεκριμένο ιστότοπο.
Ο Υπεύθυνος Επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων που συλλέγουμε είναι η εταιρία POLYGON Γενικές Υπηρεσίες Εξυπηρέτησης Πολυκατοικιών Μονοπρόσωπη ΕΠΕ που εδρεύει στην Καλλιθέα Αττικής, οδός Σαρωνικού 5 & Σπάρτης, Τ.Κ. 17673 (ΑΦΜ 80041822 Δ.Ο.Υ. Καλλιθέας, αριθ. ΓΕΜΗ 121396901000) Tηλέφωνο: 211 4114012 - 211 4113540-41, E-mail: info@polygon.com.gr.
Ο συγκεκριμένος ιστότοπος χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο SSL (Secure Sockets Layer) το οποίο χρησιμοποιεί μεθόδους κρυπτογράφησης των δεδομένων που ανταλλάσσονται μεταξύ δύο συσκευών (συνηθέστερα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών), εγκαθιδρύοντας μία ασφαλή σύνδεση μεταξύ τους μέσω του διαδικτύου, που έχει ως αποτέλεσμα την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων, καθώς και άλλων ευαίσθητων δεδομένων (π.χ. εντολές ή έρευνες του υπευθύνου επεξεργασίας). Μπορείτε να αναγνωρίσετε πως βρίσκεστε σε προστατευμένη σύνδεση βλέποντας τους χαρακτήρες https:// και από το σύμβολο κλειδαριάς που εμφανίζεται στην μπάρα διεύθυνσης του περιηγητή σας.

2. Cookies

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που αποστέλλονται στη συσκευή σας όταν επισκέπτεστε μια ιστοσελίδα. Στη συνέχεια τα cookies αποστέλλονται στην ιστοσελίδα προέλευσης σε κάθε επόμενη επίσκεψη ή σε κάποια άλλη ιστοσελίδα που αναγνωρίζει αυτό το cookie. Τα cookies λειτουργούν ως μνήμη σε μια ιστοσελίδα, επιτρέποντας στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα να θυμάται τη συσκευή σας κατά τις επόμενες επισκέψεις σας. Τα cookies μπορούν επίσης να θυμούνται τις προτιμήσεις σας, να βελτιώσουν την εμπειρία σας ως χρήστης, καθώς και να προσαρμόζουν τις διαφημίσεις που βλέπετε ανάλογα με αυτά που σας ενδιαφέρουν.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα cookies, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου που μπορείτε να δείτε τα cookies που έχουν οριστεί στη συσκευή σας και του τρόπου διαχείρισης και διαγραφής τους επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.aboutcookies.org.

Α. Τεχνικά cookies.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί κάποια cookies που είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του, τα οποία δε συλλέγουν προσωπικές πληροφορίες και είναι τα εξής:

Όνομα Cookie Χρόνος Λήξης
_ga 2 χρόνια
_gid 24 ώρες
_gat 1 λεπτό

Β. Google Analytics
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί τα cookies της Google Analytics, μια υπηρεσία ανάλυσης ιστού της Google LLC. Οι πληροφορίες που παράγονται από τα cookies σχετικά με τη χρήση αυτού του ιστότοπου μεταδίδονται γενικά σε έναν διακομιστή της Google στις ΗΠΑ και αποθηκεύονται εκεί.
Για λογαριασμό μας, η Google θα χρησιμοποιήσει αυτές τις πληροφορίες για να αξιολογήσει τη χρήση του ιστότοπου, να συντάξει αναφορές σχετικά με τη δραστηριότητα του ιστότοπου και να μας παράσχει άλλες υπηρεσίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπου και του Διαδικτύου. Η διεύθυνση IP που μεταδίδεται από το πρόγραμμα περιήγησής σας στο πλαίσιο του Google Analytics δεν συγχωνεύεται με άλλα δεδομένα της Google.
Μπορείτε να αρνηθείτε τη χρήση των cookies Google Analytics επιλέγοντας τις κατάλληλες ρυθμίσεις στο πρόγραμμα περιήγησής σας, όπως θα παραθέσουμε παρακάτω. Ωστόσο, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι στην περίπτωση αυτή, ενδέχεται να μην μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πλήρη λειτουργικότητα αυτού του ιστότοπου.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της άνω υπηρεσίας μπορείτε να βρείτε εδώ.
Μπορείτε επίσης να δείτε την πολιτική απορρήτου της Google εδώ. Μπορείτε να ρυθμίσετε το πρόγραμμα περιήγησής σας με τέτοιο τρόπο, ώστε να αποφασίσετε, συνολικά ή μεμονωμένα, για την αποδοχή ή τον αποκλεισμό των cookies. Κάθε πρόγραμμα περιήγησης διαφέρει ανάλογα με τον τρόπο που διαχειρίζεται τις ρυθμίσεις των cookies. Αυτό περιγράφεται στο μενού βοήθειας κάθε προγράμματος περιήγησης, το οποίο εξηγεί πώς μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies. Ακολουθήστε τους παρακάτω συνδέσμους ανάλογα με το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε:

Internet Explorer: https://support.microsoft.com/en-us/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies
Firefox: https://www.mozilla.org/en-US/privacy/websites/#cookies
Chrome: https://support.google.com/accounts/answer/61416?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=en
Safari: https://support.apple.com/en-gb/guide/safari/manage-cookies-and-website-data-sfri11471/mac
Opera: https://help.opera.com/en/latest/web-preferences/#cookies

Παρακαλούμε έχετε υπόψη σας ότι πρέπει να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις ξεχωριστά σε κάθε πρόγραμμα περιήγησης και κάθε συσκευή που χρησιμοποιείτε.
Λάβετε υπόψη ότι η λειτουργία της ιστοσελίδας μας ενδέχεται να είναι περιορισμένη εάν τα cookies δεν γίνονται δεκτά.

3. Συλλογή δεδομένων όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπο.

Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπο μονάχα για πληροφορίες, χωρίς να δώσετε κανένα από τα προσωπικά σας δεδομένα, τότε τα μοναδικά δεδομένα που συλλέγουμε είναι εκείνα που ο περιηγητής σας, μεταφέρει στον διακομιστή μας, τα λεγόμενα server log files, και συγκεκριμένα:
• Ημερομηνία και ώρα την στιγμή της εισόδου στον ιστότοπο.
• Τον όγκο δεδομένων που στάλθηκαν σε bytes.
• Τον περιηγητή (browser) που χρησιμοποιήσατε κατά την είσοδό σας στον ιστότοπο.
• Το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιήσατε κατά την είσοδό σας στον ιστότοπο.
• Τη Διεύθυνση IP (Internet Protocol address) σας, κατά την είσοδό σας στον ιστότοπο.

Η επεξεργασία των δεδομένων πραγματοποιείται σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ. 1 περ. στ’ του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) με βάση το νόμιμο συμφέρον μας για τη βελτίωση της σταθερότητας και της λειτουργικότητας του ιστότοπού μας. Τα δεδομένα δεν θα μεταβιβαστούν ή θα χρησιμοποιηθούν με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Ωστόσο, διατηρούμε το δικαίωμα να ελέγξουμε τα αρχεία καταγραφής διακομιστών (server log files), εάν διαπιστωθούν συγκεκριμένες ενδείξεις παράνομης χρήσης.

4. Φόρμα Επικοινωνίας

Στο πλαίσιο της μεταξύ μας επικοινωνίας (π.χ. μέσω της φόρμας επικοινωνίας ή του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), συλλέγονται τα προσωπικά δεδομένα που εσείς συμπληρώνετε στη συγκεκριμένη φόρμα.Αυτά τα δεδομένα αποθηκεύονται και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την ανταπόκριση στο αίτημά σας ή για την επαφή και την τεχνική διαχείριση από εμάς. Η νομική βάση για την επεξεργασία αυτών των προσωπικών δεδομένων, αποτελεί η συναίνεση ώστε να ανταποκριθούμε στο αίτημά σας, το οποίο βρίσκει εφαρμογή στο άρθρο 6 παρ.1 α του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR). Τα δεδομένα σας θα διαγραφούν μετά την τελική επεξεργασία της επικοινωνίας μας. Αυτό θα συμβεί εάν από τις περιστάσεις μπορεί να συναχθεί ότι ολοκληρώθηκε η επικοινωνία, υπό τον όρο ότι δεν υφίστανται νομικές αξιώσεις αποθήκευσης των δεδομένων αυτών.

Επεξεργασία δεδομένων για την έκδοση καταστάσεων κοινοχρήστων μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας e-κοινόχρηστα.

Έχετε την επιλογή, ως συμβεβλημένος μαζί μας διαχειριστής πολυκατοικίας και έχοντας λάβει από εμάς τον ειδικό κωδικό, να υποβάλετε στην ηλεκτρονική φόρμα e-κοινόχρηστα όλα τα απαραίτητα δεδομένα για τον υπολογισμό και την έκδοση των καταστάσεων αναλογίας στις κοινόχρηστες δαπάνες των διαμερισμάτων της πολυκατοικίας. Στην περίπτωση αυτή θα συλλέξουμε τα δεδομένα που είναι απαραίτητα για την εκτέλεση της σύμβασης, δηλαδή το ονοματεπώνυμο το δικό σας ως διαχειριστή και των ιδιοκτητών των διαμερισμάτων, τις δαπάνες της συνιδιοκτησίας καθώς και το E-mail αποστολής των κοινοχρήστων. Αυτά τα δεδομένα που εσείς μας υποβάλλετε, επεξεργαζόμαστε για την εκτέλεση της σύμβασης κατ’ εφαρμογή του άρθρου 6 παρ.1 περ. β του ΓΚΠΔ, τα αποθηκεύουμε δε για χρονικό διάστημα δέκα ετών μετά την ολοκλήρωση της έκδοσης και αποστολής σε εσάς των καταστάσεων αναλογίας κοινοχρήστων δαπανών.

6. Αποστολή newsletter.

Σε περίπτωση που μας δώσετε τη συναίνεσή σας θα σας αποστέλλουμε newsletter με τα νέα και τις προσφορές μας στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εσείς μας έχετε γνωστοποιήσει. Η νομική βάση για την επεξεργασία είναι η συναίνεση, άρθρο 6 παρ.1 α του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR).

7. Ασφάλεια

Έχουμε εφαρμόσει ένα αναλυτικό πρόγραμμα ασφάλειας πληροφοριών και εφαρμόζουμε ελέγχους ασφαλείας οι οποίοι βασίζονται στην ευαισθησία των πληροφοριών και το μέγεθος του κινδύνου της δραστηριότητάς μας, λαμβάνοντας υπόψη τις βέλτιστες πρακτικές της σύγχρονης τεχνολογίας και το κόστος της εφαρμογής. Οι πολιτικές λειτουργικής ασφάλειας μας περιλαμβάνουν, αλλά δεν περιορίζονται σε, πρότυπα επιχειρησιακής συνέχειας και ανάκτησης λόγω καταστροφής, διαχείριση ταυτότητας και πρόσβασης, ταξινόμηση πληροφοριών, διαχείριση περιστατικών ασφάλειας πληροφοριών, έλεγχο πρόσβασης δικτύου, φυσική ασφάλεια, και διαχείριση κινδύνων.

8. Επεξεργασία των δεδομένων σας από τρίτα μέρη - Διαβιβάσεις.

Για τη λειτουργία του ιστοτόπου μας, την επεξεργασία των αιτημάτων σας, την εκτέλεση των συμβάσεων κλπ. συνεργαζόμαστε με τρίτους παρόχους υπηρεσιών, νομικά ή φυσικά πρόσωπα, επαγγελματίες, ανεξάρτητους συμβούλους που μας παρέχουν εμπορικές, επαγγελματικές ή τεχνικές υπηρεσίες (π.χ. παροχή υπηρεσιών πληροφορικής) για τους σκοπούς που αναφέρονται παραπάνω και για την υποστήριξη της Εταιρείας, εν όλω ή εν μέρει, στην παροχή των υπηρεσιών που ζητάτε. Κατά περίπτωση, αυτά τα φυσικά/ νομικά πρόσωπα θα ενεργούν ως Εκτελούντες την επεξεργασία ή πρόσωπα που έχουν εξουσιοδοτηθεί να επεξεργάζονται δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, για τους ίδιους σκοπούς που αναφέρονται πιο πάνω, με τις ίδιες εξασφαλίσεις και σύμφωνα με το ισχύον δίκαιο.
Προτού το τρίτο πρόσωπο λάβει τα Προσωπικά Δεδομένα, εμείς: (1) ολοκληρώνουμε το νομικό έλεγχο της ιδιωτικότητας για να αξιολογήσουμε τις πρακτικές ιδιωτικότητας και τους κινδύνους που σχετίζονται με αυτά τα τρίτα πρόσωπα, (2) αποκτούμε εγγυήσεις μέσω συμβολαίου από αυτά τα τρίτα πρόσωπα ότι θα επεξεργάζονται Προσωπικά Δεδομένα σύμφωνα με τις οδηγίες της εταιρίας μας, και σε συμφωνία με την παρούσα Πολιτική και την υπάρχουσα Νομοθεσία, ότι θα ενημερώνουν έγκαιρα την εταιρία μας για οποιοδήποτε Συμβάν Ιδιωτικότητας, συμπεριλαμβανομένης της όποιας ανικανότητας να συμμορφωθούν με τα πρότυπα που ορίζονται στην παρούσα Πολιτική και την υπάρχουσα νομοθεσία ή Συμβάν Ασφαλείας, ότι θα συνεργάζονται για την έγκαιρη επανόρθωση του όποιου τεκμηριωμένου Συμβάντος, ότι θα μας βοηθούν στην ανταπόκριση στα ατομικά δικαιώματα των υποκειμένων όπως αυτά ορίζονται παρακάτω, και ότι θα επιτρέπουν στην εταιρία μας να διενεργεί έλεγχο και να επιβλέπει τις πρακτικές τους κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας όσον αφορά τη συμμόρφωση με αυτές τις απαιτήσεις.
Τέλος, σε κάποιες περιπτώσεις τα δεδομένα ενδέχεται να διαβιβαστούν σε θεσμικά όργανα, αρχές και δημόσιους φορείς για νόμιμους σκοπούς.
Με εξαίρεση τα ανωτέρω, τα Δεδομένα δεν θα κοινοποιούνται σε τρίτους, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, και δεν θα διαδίδονται.
Η εταιρεία μας δεν μεταφέρει Προσωπικά Δεδομένα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε περίπτωση δε που χρειαστεί να το κάνει (π.χ. για τη χρήση υπηρεσιών Cloud) αυτό θα γίνει με τους όρους και τις εξασφαλίσεις που προβλέπονται από άρθρα 44 επ. του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (GDPR).

9. Δεδομένα ανηλίκων.

Δεν επεξεργαζόμαστε δεδομένα και δεν πραγματοποιούμε συναλλαγές με άτομα κάτω των 18 ετών.

10. Τα Δικαιώματά σας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Υπεύθυνο Επεξεργασίας στο Ε-mail, την ταχυδρομική διεύθυνση και τα τηλέφωνα που εμφανίζονται στην αρχή της παρούσας ανά πάσα στιγμή, για να ασκήσετε τα δικαιώματα σύμφωνα με τα άρθρα 15-22 του ΓΚΠΔ δηλαδή τα δικαιώματα πρόσβασης, διόρθωσης, διαγραφής (όπου επιτρέπεται), περιορισμού της επεξεργασίας, γνωστοποίησης, φορητότητας, καθώς επίσης και το δικαίωμα ανάκλησης της συγκατάθεσης σύμφωνα με το άρθρο 7 περ. 3 και υποβολής καταγγελίας σε εποπτική αρχή σύμφωνα με το άρθρο 77 ΓΚΠΔ.
Μπορείτε, για παράδειγμα, για να λάβετε έναν ενημερωμένο κατάλογο των ατόμων που έχουν πρόσβαση στα δεδομένα σας, να λάβετε επιβεβαίωση για την ύπαρξη ή μη προσωπικών δεδομένων που σχετίζονται με εσάς, να ελέγξτε το περιεχόμενο, την προέλευση, την ορθότητα και την τοποθεσία τους (επίσης σε σχέση με οποιαδήποτε τρίτη χώρα), να ζητήσετε αντίγραφο, να ζητήσετε τη διόρθωσή τους και, στις περιπτώσεις που προβλέπονται στον κανονισμό GDPR, να ζητήσετε τον περιορισμό της επεξεργασίας τους, τη διαγραφή τους. Επίσης, μπορείτε να αντιταχθείτε σε δραστηριότητες άμεσης επικοινωνίας (αποστολή newsletter) από την εταιρεία μας. Ομοίως, μπορείτε πάντα να αναφέρετε παρατηρήσεις σχετικά με συγκεκριμένες χρήσεις των δεδομένων σας που κρίνονται εσφαλμένες ή αδικαιολόγητες ή να υποβάλλετε καταγγελίες στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα, τηλεφωνικό Κέντρο: +30-210 6475600 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.dpa.gr/
Μπορείτε να αποσύρετε τη συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή, χωρίς ωστόσο να επηρεάζεται η νομιμότητα της επεξεργασίας που έχει πραγματοποιηθεί πριν από την απόσυρση της συγκατάθεσης. Διατηρούμε όμως το δικαίωμα περαιτέρω επεξεργασίας, αν αποδείξουμε επιτακτικούς λόγους που χρήζουν προστασίας οι οποίοι υπερισχύουν των συμφερόντων σας, των θεμελιωδών δικαιωμάτων και των ελευθεριών σας ή αν η επεξεργασία χρησιμεύει για την άσκηση ή την υπεράσπιση νομικών αξιώσεων.