211 411 4012

Κάθε πολυκατοικία χρειάζεται έναν ήρωα;

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Ας το παραδεχτούμε, γιατί όλοι το έχουμε σκεφτεί: κάθε διαχειριστής πολυκατοικίας είναι, κατά μια έννοια, ήρωας. Γιατί προσπαθεί να κρατήσει ισορροπίες ανάμεσα σε αντικρουόμενα συμφέροντα και να παίξει το ρόλο του ειρηνοποιού, σε ένα περιβάλλον που οι συγκρούσεις των διαφορετικών προτεραιοτήτων είναι αναπόφευκτες. Για πολλά χρόνια, αυτός ο "ήρωας" ήταν απαραίτητος, αφού κάποιος έπρεπε να επωμιστεί την ευθύνη της διαχείρισης, δε γινότανε αλλιώς! Τώρα όμως; Χρειαζόμαστε ακόμη τον ήρωα ή μήπως ήρθε η ώρα της εναλλακτικής.

Σαφέστατα το δεύτερο, και ευτυχώς! Γιατί είναι από τις λίγες περιπτώσεις στη ζωή που, ο κόπος και η προσπάθεια δεν έχουν αντίκρυσμα, είναι απλά ένα αναγκαίο κακό. Γι αυτούς, λοιπόν, που δεν έχουν χρόνο και ενέργεια για χάσιμο, η λύση είναι να αναθέσουν τη διαχείριση της πολυκατοικίας τους σε έναν εξωτερικό συνεργάτη. Αυτό απευθείας απαλλάσσει όλους τους ιδιοκτήτες και τους ενοίκους από το άγχος και την έγνοια, εφόσον ξέρουν ότι την πολυκατοικία τους διαχειρίζεται μια εξωτερική, εντελώς αντικειμενική ομάδα. 

Η αντίρρηση που συχνά αντιμετωπίζουμε είναι "Ναι, σιγά μη νοιαστεί μια εταιρεία για το κτήριο όπως θα νοιαστώ εγώ που μένω εκεί". Και είναι εύστοχη η ανησυχία αυτή σε αρκετές περιπτώσεις. Όμως, καθώς η αγορά έχει αλλάξει και νέες ομάδες έχουν αναλάβει τις επιχειρήσεις- όπως εδώ, στην Polygon- μαζί αλλάζει και η νοοτροπία. Το πιο σύνηθες στις νέες ομάδες είναι να ενδιαφέρονται πάρα πολύ για την ικανοποίηση των πελατών τους, γιατί αυτή είναι το μοναδικό πραγματικά σταθερό πλεονέκτημα. Επομένως, η δική μας απάντηση στην αντίρρηση σας είναι "Και βέβαια θα νοιαστούμε, γιατί η δική μας επιτυχία εξαρτάται από τη δική σας ικανοποίηση, δηλαδή την άψογη διαχείριση του κτηρίου σας".