211 411 4012

2 τρόποι να προφυλάξετε το κτίριό σας από τις φωτιές αυτό το καλοκαίρι.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Σύμφωνα με ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας προς τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας, θα πρέπει να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών. Σε περίπτωση απώλειας πυροσβεστήρων, οι πιθανότητες να υποστεί μεγάλες ζημιές ένα κτίριο και όσοι διαμένουν ή εργάζονται σε αυτό, είναι πολύ υψηλοί.

Μία πυρκαγιά είναι επικίνδυνη όχι μόνο για όσους κατοικούν ή εργάζονται στο κτίριο στο οποίο ξεσπάει αλλά και για την ευρύτερη περιοχή. Συνεχίστε να διαβάζετε για να ανακαλύψετε πως η Polygon μπορεί να σας βοηθήσει να προφυλάξετε το κτίριό σας από τυχόν πυρκαγιές αυτό το καλοκαίρι.

Για να εκδηλωθεί μια πυρκαγιά πρέπει να συνυπάρχουν οι ακόλουθοι παράγοντες, που αποτελούν το λεγόμενο «τρίγωνο» καύσης:

• Καύσιμη ύλη

• Οξυγόνο (συνήθως από τον ατμοσφαιρικό αέρα)

• Θερμότητα

Σε περίπτωση που αντιληφθείτε πυρκαγιά, επικοινωνήστε αμέσως με την Πυροσβεστική Υπηρεσία καλώντας το 199.

Οι κίνδυνοι που προκύπτουν από μία πυρκαγιά χωρίζονται σε δύο κατηγορίες καθώς αφορούν όχι μόνο όσους βρίσκονται στο επίκεντρο της πυρκαγιάς αλλά και το ευρύτερο περιβάλλον στο οποίο μπορεί αυτή να προκληθεί:

  • Κίνδυνοι για τα κτίρια και το περιβάλλον:

Σε περίπτωση πυρκαγιάς που έχει προκληθεί από τις υψηλές θερμοκρασίες και των αερίων που παράγονται από την καύση, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος επέκτασης σε άλλους ορόφους του κτιρίου αλλά και σε γύρω δασικές περιοχές. Σε κάποιες περιπτώσεις, παράγονται διοξίνες και άλλα τοξικά αέρια που επιδρούν αρνητικά στο οικοσύστημα. Παρά τις αρνητικές συνέπειες μιας πυρκαγιάς, με την εγκατάσταση πυροσβεστήρων αλλά και την προγραμματισμένη αναγόμωσή τους, ο έλεγχος και ο περιορισμός της είναι εφικτός.

  •  Κίνδυνοι για τους ενοίκους και τους εργαζόμενους του κτιρίου:

Οι κίνδυνοι για τον άνθρωπο σε περίπτωση πυρκαγιάς, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος εγκαύματος αλλά και εισπνοής του καπνού και των τοξικών αερίων που προέρχονται από την καύση. Σε περίπτωση έκρηξης, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος σοβαρών τραυματισμών ή και θανάτων από το ωστικό κύμα αλλά και από θραύσματα.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό Πυροπροστασίας των Κτιρίων, ανάλογα με τη χρήση του κάθε κτιρίου, θα πρέπει να τηρούνται οι προβλέψεις για την πυροπροστασία του κτιρίου και όσων διαμένουν ή εργάζονται σε αυτό. Στις προβλέψεις για κάποια κτίρια συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η εγκατάσταση ενός μηχανισμού πυρανίχνευσης και ένα βασικό σύστημα πυρόσβεσης όπως είναι ένας πυροσβεστήρας. Για την εγκατάσταση πυροσβεστήρων στο κτίριο σας, επικοινωνήστε με την Polygon συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας.

Πως μπορεί να με βοηθήσει η Polygon να προφυλάξω το κτίριό μου σε περίπτωση πυρκαγιάς;

Με δύο απλά βήματα, η Polygon διασφαλίζει

1. Τοποθέτηση πυροσβεστήρων.

Σε περίπτωση που το κτίριό σας δεν διαθέτει, η Polygon αναλαμβάνει την τοποθέτηση πυροσβεστήρων. Οι πυροσβεστήρες χρειάζονται οπουδήποτε υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς. Δηλαδή παντού, σε όλους τους τύπους κτιρίων.

2. Ανογόμωση πυροσβεστήρων

Η συντήρηση των πυροσβεστήρων ξηράς σκόνης (ανεξαρτήτως κιλών) είναι απαραίτητο να γίνεται κάθε χρόνο σύμφωνα με την υπ αρ. 17230/671/2005 Κ.Υ.Α, καθώς η σκόνη που περιέχει ο πυροσβεστήρας κατά την διάρκεια των 12 μηνών είναι πιθανό να σκληρύνει και να δημιουργήσει σβόλους. Εάν δεν γίνει συντήρηση, τότε υπάρχει πολύ μεγάλος κίνδυνος να μην εξαχθεί σωστά το υλικό του πυροσβεστήρα στην περίπτωση προσπάθειας κατάσβεσης μίας πυρκαγιάς.

Εμείς στην Polygon πιστεύουμε ότι η ασφάλεια δεν έχει τιμή, έχει μόνο αξία. Παρόλα αυτά, έχουμε προβλέψει με ειδικές προσφορές, ώστε να σας παρέχουμε δωρεάν τους πυροσβεστήρες. Επίσης, έχουμε εντάξει αυτή την υπηρεσία και στα ολοκληρωμένα μας πακέτα, ως μια προσπάθεια να ενθαρρύνουμε τους διαχειριστές να κάνουν το καλύτερο που μπορούν για την ασφάλεια των χώρων που ζουν και εργάζονται άνθρωποι. Καλέστε μας στο ☎2114114012 για να προγραμματίσετε την αναγόμωση των πυροσβεστήρων σας.