211 411 4012

Γιατί πληρώνω για την αυτόνομη θέρμανση, αφού δε τη χρησιμοποιώ;

FAQ

Ο υπολογισμός της χρέωσης για την αυτόνομη θέρμανση γίνεται ανάλογα με τις ώρες που κατανάλωσε κάθε διαμέρισμα. Όμως, ακόμη και αυτά που δεν έχουν ούτε λεπτό χρήσης, καλούνται να πληρώσουν ένα μικρό ποσό, και συχνά αυτό παραξενεύει- ή και θυμώνει τους ενοίκους. Όμως, οι δύο λόγοι πίσω από αυτή την πρακτική είναι πολύ κατατοπιστικοί και καλό είναι κάθε διαχειριστής να τους γνωρίζει για να δίνει σωστές εξηγήσεις:

Πρώτον, το σύστημα θέρμανσης μιας πολυκατοικίας έχει βελτιστοποιηθεί για τη θέρμανση συγκεκριμένου όγκου- όλων των διαμερισμάτων. Επομένως, όταν τελικά χρησιμοποιείται για μικρότερο όγκο, καταλήγει σε σπατάλη καυσίμου, αφού δε λειτουργεί με το βέλτιστο τρόπο.

Δεύτερο και πιο σημαντικό: Ένας χώρος που δε θερμαίνεται λειτουργεί σα μια ψυχρή μάζα πού απορροφά θερμότητα από τις γειτονικές ιδιοκτησίες. Το αποτέλεσμα είναι αυτές να χρειάζονται περισσότερο καύσιμο για να θερμανθούν- άρα να απαιτούν μεγαλύτερη κατανάλωση.

 

Επειδή δεν είναι λογικό να επιβαρύνονται παραπάνω τα διαμερίσματα που κάνουν χρήση, εξαιτίας αυτών που δε κάνουν, η διαφορά καλύπτεται από τη μικρή συμμετοχή των δεύτερων στη δαπάνη.