211 411 4012

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος εξάλειψης των κουνουπιών.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Τα τσιμπήματα των κουνουπιών όχι μόνο προκαλούν ερεθισμό αλλά μπορούν και να μεταδώσουν ασθένειες. Για να διασφαλίσετε την ασφάλεια των ενοίκων της πολυκατοικίας σας αλλά και των υπαλλήλων της επιχείρησής σας είναι σημαντικό να πραγματοποιείται επαγγελματική απεντόμωση κατά τους θερινούς μήνες Απρίλιο έως Σεπτέμβριο, ξεκινώντας με ειδική εφαρμογή προνυμφοκτονίας τον Απρίλιο για τον καλύτερο έλεγχο της ανάπτυξης των κουνουπιών και τους υπόλοιπους μήνες καταπολέμηση του τέλειου εντόμου.  . Το εξειδικευμένο συνεργείο απεντόμωσης της Polygon αναλαμβάνει την επιθεώρηση του χώρου σας ,την ανεύρεση εστιών ανάπτυξης και την παροχή συμβουλών για πρόληψη και προφύλαξη.

 

Απεντόμωση και σε επαγγελματικούς χώρους

Η παρουσία των κουνουπιών στο χώρο μίας επιχείρισης είναι πιθανό να απομακρύνει πιθανούς πελάτες καθώς προσπαθούν να αποφύγουν ανεπιθύμητα τσιμπήματα. Γι’αυτό και απαιτείται να πραγματοποιείται μία επαγγελματική απολύμανση η οποία με ασφαλή τρόπο μπορεί να απομακρύνει τα έντομα και να διασφαλίσει την καλή φήμη και την καλή λειτουργία της επιχείρισης αλλά και την ασφάλεια όσων παρευρίσκονται στο χώρο.

Η Polygon παρέχει αποτελεσματικές τεχνικές απολύμανσης που περιλαμβάνουν την απομάκρυνση εντόμων σε πολυκατοικίες και επαγγελματικούς χώρους. Για να προγραμματίσετε μία απολύμανση ή απεντόμωση στο χώρο σας, επικοινωνήστε μαζί μας.

Γενικές πληροφορίες και Εμφάνιση

Τα κουνούπια είναι αιμομυζητικά αρθρόποδα που ενοχλούν τον άνθρωπο και τα θερμόαιμα ζώα, τα οποία υπό ορισμένες συνθήκες είναι δυνατόν να μεταδώσουν κάποιες ασθένειες, όπως Κίτρινο Πυρετό, Δάγκειο Πυρετό, Πυρετό του Δυτικού Νείλου, Εγκεφαλίτιδες κ.α.

Τα είδη ξεπερνούν τα 3.000, αποτελούν την οικογένεια Culicidae και διακρίνουμε τρείς υποοικογένειες, Anophelinae, Culicinae, και Toxorhynchitinae. Περισσότερο μας απασχολούν οι δύο πρώτες υποοικογένειες, τα Ανωφελή (Anophelinae) και τα Κοινά (Culicinae).

Το σώμα των κουνουπιών είναι μαλακό, έχουν σύνθετους οφθαλμούς, νηματοειδείς κεραίες, και τα άκρα τους είναι μεγαλύτερα από το σώμα τους και εύθραυστα. Τα κουνούπια επιβιώνουν με την απομύζηση φυτικών χυμών, ενώ τα θηλυκά κουνούπια επιπλέον τσιμπούν τον άνθρωπο και τα θερμόαιμα ζώα, διότι το αίμα είναι απαραίτητο για την ωρίμανση των αυγών τους, και έτσι πριν από κάθε ωοτοκία απαιτείται τουλάχιστον μία αιμοληψία.

Η αναπαραγωγή των κουνουπιών γίνεται τους θερμούς μήνες, ενώ το χειμώνα τα γονιμοποιημένα θηλυκά αφού χρησιμοποιήσουν την τελευταία αιμοληψία για αποθήκευση λίπους στο σώμα τους, διαχειμάζουν σε προφυλαγμένα και ζεστά μέρη, και με την ερχόμενη άνοιξη μετά από μία νέα αιμοληψία ωοτοκούν και δίνουν την πρώτη γενιά κουνουπιών.

Τα Ανωφελή Κουνούπια κατά τη διάρκεια της ημέρας αναπαύονται στα καταφύγιά τους και τη νύκτα κινούνται προς αναζήτηση τροφής και γονιμοποίηση. Ανευρίσκουν τα θύματά τους στις οικίες και στους στάβλους. Συνήθως εντοπίζονται στην οροφή και τα ψηλότερα σημεία των τοίχων, όπου απουσιάζει ο έντονος φωτισμός και υπάρχει σχετική υγρασία.

Από τα Ανωφελή Κουνούπια επιδημιολογικό ενδιαφέρον παρουσιάζει ο Anopheles Sacharovi, ο οποίος μεταδίδει το πλασμώδιο της Ελονοσίας αν προηγουμένως έχει τσιμπήσει άτομο προσβεβλημένο από την νόσο.

Τα Κοινά Κουνούπια είναι και αυτά ανθρωπόφιλα, αλλά ελλείψει ανθρώπων τσιμπούν πτηνά και οικόσιτα ζώα (σκύλοι, γάτες κλπ). Αναζητούν το θύμα τους και τις πρωινές και τις απογευματινές ώρες. Κατά την ανάπαυσή τους κρύβονται σε σκοτεινές γωνίες των δωματίων, κάτω και πίσω από μεγάλα και βαριά αντικείμενα.

Από τα Κοινά κουνούπια επιδημιολογικό ενδιαφέρον παρουσιάζει ο Aedes Albopictus (Τίγρης), το οποίο μεταφέρει τον ιό του Δυτικού Νείλου. Το κουνούπι μολύνεται από προσβεβλημένα άγρια πτηνά (κοράκια και καρακάξες), και στη συνέχεια τσιμπά τον άνθρωπο μεταφέροντάς του έτσι τον ιό.

Η καταπολέμηση των κουνουπιών γίνεται με συντονισμένες ενέργειες τόσο των κρατικών υπηρεσιών (χαρτογράφηση εστιών ανάπτυξης των κουνουπιών, παρακολούθησή τους και εντομοκτονία με την εύρεση προνυμφών, υγειονομική διαφώτιση του πληθυσμού κλπ όσον αφορά τις Κρατικές Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας), όσο και σε οικιακό – ατομικό επίπεδο με την εγρήγορσή μας, και την έγκαιρη αποτροπή ανάπτυξης εστιών στις οικίες μας και γύρω από αυτές.

Ο γενικός Κανόνας είναι ότι όπου υπάρχει νερό είναι πιθανό να υπάρξουν και εστίες ανάπτυξης κουνουπιών και αυτό γιατί τα κουνούπια γεννούν τα αυγά τους στην επιφάνεια του νερού κατά κύριο λόγο, ενώ σπανιότερα τα γεννούν σε λάσπες ή άλλα σημεία τα οποία όμως είναι βέβαιο ότι σε κάποια στιγμή θα κατακλυσθούν από νερό.

Μορφές εστιών ανάπτυξης ανώφελων κουνουπιών είναι μικρά και μεγάλα έλη με πλούσια βλάστηση, παραθαλάσσια έλη με υφάλμηρο νερό, αρδευτικά αυλάκια, αποχετευτικά αυλάκια αποξηραντικών έργων με κακή συντήρηση, στάσιμα νερά σε περιοχές όπου γίνονται χωματουργικές εργασίες, μικρές συγκεντρώσεις νερών σε οπές δέντρων και ρηχά πηγάδια.

Εστίες ανάπτυξης των κοινών κουνουπιών είναι τα βαρέλια με νερό που φυλάσσονται σε ταράτσες σπιτιών, βόθροι όπου λόγω κακής κατασκευής τους επιτρέπουν την είσοδο κουνουπιών, τα θεμέλια νεοαναγειρόμενων οικοδομών όπου μπορεί να υπάρχουν στάσιμα νερά, πεταμένα κονσερβοκούτια, πεταμένα λάστιχα αυτοκινήτων, σημεία συλλογής του βρόχινου νερού (αποστραγγιστικό δίκτυο) και διάφορα ακάλυπτα δοχεία με νερό, όπως πχ τα ανθοδοχεία.

Κουνούπια και καταπολέμηση

Για να προστατευτούμε από το τσίμπημα των κουνουπιών, θα πρέπει να φοράμε ελαφριά μακρυμάνικα ρούχα, παντελόνι, ψηλές κάλτσες, κλειστά παπούτσια και καπέλο και να εφαρμόζουμε στα απροστάτευτα μέρη του σώματος μας εντομοαπωθητικά όταν απολαμβάνουμε έναν περίπατο σε μία περιοχή με πυκνή βλάστηση.

Όταν χρησιμοποιούμε εντομοκτόνα τα οποία κυκλοφορούν στο εμπόριο, διαβάζουμε προσεκτικά τις οδηγίες που αναγράφονται στο δοχείο, ψεκάζουμε πρώτα κάτω και πίσω από μεγάλα και βαριά αντικείμενα ώστε να ερεθίσουμε τα κουνούπια να βγουν και στη συνέχεια ψεκάζουμε ψηλά και γύρω γύρω σε όλο το δωμάτιο. Με αυτόν τον τρόπο τα σταγονίδια του εντομοκτόνου λόγω του μικρού τους βάρους αιωρούνται στον αέρα για αρκετή ώρα και ερχόμενα σε επαφή με τα κουνούπια τα θανατώνουν.

Επιπροσθέτως, για να αποτρέψουμε την είσοδο των κουνουπιών στο σπίτι μας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε συρματόπλεγμα νούμερο 16 ή πυκνότερο στα παράθυρα και τις πόρτες, να χρησιμοποιήσουμε καπνογόνες σπείρες ή ηλεκτροθερμενόμενα πλακίδια, και την αποφυγή της δημιουργίας εστιών στάσιμου νερού.

Πώς μπορώ να απαλλαγώ από τα κουνούπια;

Γιατί να επιλέξω το συνεργείο απεντόμωσης της Polygon;

Το συνεργείο απεντόμωσης της Polygon έχει εκπαιδευτεί για να βοηθήσει στην εξάλειψη των κουνουπιών. Δεδομένου ότι κάθε χώρος είναι διαφορετικός, το συνεργείο απεντόμωσης της Polygon σχεδιάζει εξατομικευμένα προγράμματα για κάθε περίπτωση προσβολής.

Η εξάλειψη των κουνουπιών είναι μία διαδικασία που απαιτεί εξειδίκευση και σωστή αξιολόγηση. Το εξειδικευμένο συνεργείο απεντόμωσης της Polygon εγγυάται την ασφαλή εξάλειψη των κουνουπιών σε τρία βήματα :

 

1. ενδελεχής επιθεώρηση του χώρου με σκοπό τον εντοπισμό των εστιών ανάπτυξης και του είδους των κουνουπιών που έχουν προσβάλει την περιοχή.

2. προετοιμασία του σχεδίου απεντόμωσης που παράλληλα  θα παρέχει συστάσεις τόσο για την εξάλειψη των εστιών όσο και για την εφαρμογή ειδικών εντομοκτόνων που θα ακολουθήσει.

3. παρακολούθηση του χώρου σε περίπτωση που χρειάζεται επανάληψη της εφαρμογής μέχρι να εξαλειφθούν τα έντομα εξολοκλήρου.

Η Polygon συμβουλεύει επίσης για να βοηθήσετε τη μείωση των τσιμπημάτων από κουνούπια, την χρήση κουνουπιέρων, την τοποθέτηση σήτας σε πόρτες και παράθυρα και την αποφυγή της δημιουργίας εστιών στάσιμου νερού.

Το συνεργείο απεντόμωσης της Polygon έχει εκπαιδευτεί για να βοηθήσει στη διαχείριση κουνουπιών και άλλων εντόμων. Δεδομένου ότι κάθε κτίριο είναι διαφορετικό, οι τεχνικοί του συνεργείου της Polygon σχεδιάζουν μοναδικά προγράμματα για την κάθε περίπτωση. Καλέστε στo ☎ 211 411 4012 ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας για να σας καλέσει άμεσα ένας εκπρόσωπος της Polygon.