211 411 4012

Πώς να προστατεύσετε τον χώρο σας απ’ την πυρκαγιά

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Πώς να προστατεύσετε τον χώρο σας απ’ την πυρκαγιά

Η πυρκαγιά, σε επαγγελματικό ή οικιστικό χώρο, είναι μια επικίνδυνη κατάσταση η οποία μπορεί να απειλήσει την ανθρώπινη ζωή και την περιουσία του ατόμου.

Όταν κάποιος βλέπει τη φωτιά να «φουντώνει» στον χώρο του, μπορεί να «παγώσει», μη γνωρίζοντας ακριβώς τι πρέπει να κάνει ή να προβεί σε λανθασμένες ενέργειες που να εμπεριέχουν ακόμα μεγαλύτερο ρίσκο.

Η Polygon Facilities Services σάς παρέχει μία λίστα από χρήσιμες συμβουλές πρόληψης.

Συμβουλές Πρόληψης:

  • Προμηθευτείτε τους κατάλληλους πυροσβεστήρες, ή σε περίπτωση που έχετε ήδη, διασφαλίστε την έγκαιρη αναγόμωση και συντήρησή τους ώστε να είναι πάντα έτοιμοι προς χρήση.
  • Ρωτήστε τον κατασκευαστή αν έχει χρησιμοποιήσει πυράντοχα υλικά. Σε περίπτωση κατασκευής νέου κτιρίου ή σπιτιού, συζητήστε μαζί του αυτή την ανάγκη.
  • Ελέγξτε αν υπάρχουν επίφοβα σημεία όπως πχ. ξερά χόρτα σε συγκεκριμένα μέρη, φθαρμένα καλώδια, εύφλεκτα υλικά, γυαλιά σε σημεία που τα βλέπει ο ήλιος  κτλ.
  • Ελέγχετε πάντα ότι οι ηλεκτρικές συσκευές π.χ. σίδερο είναι εκτός πρίζας όταν δεν χρησιμοποιούνται.
  • Ελέγχετε πάντα ότι η ηλεκτρική κουζίνα (μάτια, φούρνος) είναι κλειστή όταν δεν μαγειρεύετε.

 

Στο πλαίσιο χρήσης των πυροσβεστήρων, είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε πώς λειτουργούν σε περίπτωση ανάγκης.

  • Διατηρήστε την ψυχραιμία σας
  • Σημάνετε συναγερμό και ειδοποιήστε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, καλώντας στο 199
  • Τοποθετήστε μια βρεγμένη πετσέτα κάτω από την πόρτα
  • Χρησιμοποιείστε τον πυροσβεστήρα που βρίσκετε πιο κοντά σας
  • Χρησιμοποιείστε όλο το κατασβεστικό υλικό

 

Σωστή Συντήρηση Πυροσβεστήρων

Η Polygon διαθέτει ένα από τα τρία πιστοποιημένα εργαστήρια σε όλη την Ελλάδα, τα οποία μπορούν να εκτελέσουν υδραυλική δοκιμή στους πυροσβεστήρες, ώστε να παρατείνουν τη ζωή τους. Αυτό αφορά όλους τους πυροσβεστήρες με ηλικία μεγαλύτερη των 10 ετών από την ημέρα κατασκευής τους, οι οποίοι, υπό κανονικές συνθήκες, πρέπει να αντικατασταθούν. Με αυτή την υπηρεσία, μειώνουμε το κόστος κατά 75%, αφού, μετά τον έλεγχο, δε χρειάζεται πλέον η αντικατάσταση του εξοπλισμού. Η ομάδα της Polygon services διαθέτει ειδική άδεια αναγνωρισμένης εταιρείας και όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά, και κυρίως, τον επαγγελματισμό και την τεχνογνωσία να αντιμετωπίσει ένα θέμα τόσο σοβαρό όσο η προστασία από τη φωτιά.

Καλέστε στο 211 411 4012 ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας για να σας καλέσει άμεσα ένας εκπρόσωπος της Polygon.