211 411 4012

Πώς πρέπει να προετοιμαστεί μια πολυκατοικία για το χειμώνα;

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Μπορεί η Ελλάδα να αποτελεί μία χώρα με μεγάλη ηλιοφάνεια, αυτό όμως δε σημαίνει ότι ο χειμώνας της δεν έχει τις προκλήσεις του. Όταν ζούμε σε μια πολυκατοικία, ειδικά δε σε πολυκατοικίες που αποτελούνται από πολλά διαμερίσματα, θα πρέπει να είμαστε ιδιαιτέρως σχολαστικοί με την επίβλεψη και συντήρηση του κτηρίου.

Είναι συνηθισμένο κάθε χρόνο πριν από τα μεγάλα κρύα να γίνονται κάποιοι συγκεκριμένοι έλεγχοι, έτσι ώστε να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Αυτή η ανάγκη φέτος είναι ακόμα πιο επιτακτική, καθώς λόγω κορωνοϊού οι άνθρωποι θα παραμένουν ακόμα περισσότερες ώρες μέσα στα σπίτια τους, είτε λόγω γενικότερης προστασίας από το ιό, είτε λόγω τηλεργασίας. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο θα πρέπει ο κάθε διαχειριστής να φροντίσει να λειτουργούν όλα στην εντέλεια.

Η Polygon, ως εταιρεία διαχείρισης κοινοχρήστων και συντήρησης κτηρίων με πολυετή εξειδίκευση και εμπειρία, είναι εδώ για να μοιραστεί μαζί σας όλη τη γνώση που έχει αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια.

Τι πρέπει λοιπόν να κάνουμε για να προετοιμάσουμε το κτήριο που ζούμε για το χειμώνα;

 

Φροντίζουμε οι αποχετεύσεις να μην είναι βουλωμένες

Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα στη συντήρηση ενός σπιτιού είναι οι βουλωμένες αποχετεύσεις. Καλό είναι να ελέγξετε σε τι κατάσταση βρίσκονται, έτσι ώστε να κανονίσετε απόφραξη της αποχέτευσης πριν η κατάσταση γίνει πολύ σοβαρή.

Ακόμα και όταν η αποχέτευση δεν είναι φραγμένη ή δεν παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα, καλό θα είναι να γίνει έστω και προληπτικά – ο καθαρισμός της για λόγους υγιεινής. Το ίδιο ισχύει και για τα φρεάτια και τους βόθρους που βρίσκονται στο εξωτερικό της πολυκατοικίας.

Οι λόγοι που φράζουν είναι πολλοί, αν και τις περισσότερες φορές οι βουλωμένες αποχετεύσεις οφείλονται στη συχνότητα της χρήσης ή σε διάφορα αντικείμενα που φράζουν τις σωληνώσεις, όπως οι ρίζες δέντρων, τα ακατάλληλα απόβλητα αλλά και οι παλαιοί σωλήνες. 

 

Δίνουμε σημασία στον καθαρισμό των καμινάδων

Εάν η πολυκατοικία σας διαθέτει τζάκια, τότε σίγουρα θα πρέπει να κανονίσετε έναν έλεγχο των καμινάδων σας και σε περίπτωση που θεωρηθεί αναγκαίο θα πρέπει να προγραμματίσετε τον καθαρισμό τους.

Το χειμώνα η χρήση τζακιού είναι προφανώς πολύ συνηθισμένη και το τελευταίο πράγμα που θα θέλατε να αντιμετωπίσετε είναι καμινάδες που καπνίζουν. Πέρα από αναστάτωση μπορεί να αποτελέσουν σοβαρό κίνδυνο για την υγεία των ενοίκων.

 

Μονώσεις ταρατσών & Συντήρηση Καυστήρων

Για να έχουμε μία άνετη και ευχάριστη διαμονή κατά τη διάρκεια του χειμώνα, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πρέπει να έχουμε προβλήματα με τη θέρμανση. Ο έλεγχος της μόνωσης της ταράτσας θα σας βοηθήσει στο να παραμείνουν τα σπίτια ζεστά, χωρίς μεγάλη κατανάλωση ενέργειας. Επίσης, θα πρέπει να φροντίσετε να κάνετε οπωσδήποτε συντήρηση των καυστήρων, καθώς κανένας δε θέλει να μείνει χωρίς θέρμανση μέσα στο χειμώνα.

 

Εγκατάσταση συστημάτων πυρανίχνευσης

Τα συστήματα πυρανίχνευσης σίγουρα δεν αποτελούν κάτι πολύ διαδεδομένο, ειδικά για τις πιο παλιές πολυκατοικίες, από την άλλη όμως μπορούν πραγματικά να σώσουν ζωές. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, έχουν υπάρξει πολλά περιστατικά ξεσπάσματος πυρκαγιάς σε πολυκατοικίες λόγω αμέλειας ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες.

 

Ηλεκτρολογικές και Υδραυλικές εργασίες

Ένας έλεγχος των ηλεκτρολογικών και των υδραυλικών συστημάτων δεν είναι ποτέ χαμένος χρόνος. Μπορεί να σας βγάλει από πολύ δύσκολες καταστάσεις και ακόμα περισσότερα έξοδα σε περίπτωση που τα αφήσετε και δεν τα συντηρήσετε όπως πρέπει.

 

Πόσους συνεργάτες πρέπει να έχω για τους ελέγχους;

Δε χρειάζεται να αγχώνεστε καθόλου με τη λίστα των απαραίτητων εργασιών προετοιμασίας της πολυκατοικίας για το χειμώνα. Δεν είναι αναγκαστικό να έχετε τόσο πολλούς διαφορετικούς συνεργάτες. Το μόνο που χρειάζεστε είναι έναν.

Η Polygon μπορεί να αναλάβει οποιαδήποτε εργασία έχει σχέση με τη συντήρηση του κτηρίου σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μας καλέσετε και όλα τα υπόλοιπα θα τα αναβάλουμε εμείς. Πείτε μας τις ανάγκες του κτηρίου σας και εμείς θα σας προτείνουμε τη λύση.

Καλέστε ΣΤΟ ☎ 211 411 4012 ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας για να σας καλέσει άμεσα ένας εκπρόσωπος της Polygon.