211 411 4012

Μπορεί η προληπτική απολύμανση πριν το καλοκαίρι να μας προστατεύσει από τα κουνούπια;

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Οι περισσότεροι δεν σκέφτονται το πρόβλημα των κουνουπιών παρά μόνο όταν είναι ήδη αρκετά αργά. Το καλοκαίρι πλησιάζει και πολλοί αναρωτιούνται πώς μπορούν να προστατευτούν από τα κουνούπια. Η προληπτική προνυμφοκτονία μπορεί να βοηθήσει;

 

Οι πιο ρομαντικοί θα σκεφτούν πως η εμφάνιση των κουνουπιών είναι αυτό που μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε ότι έχει έρθει για τα καλά το καλοκαίρι. Για τους περισσότερους όμως τα κουνούπια δεν αποτελούν απλώς μόνο μία ενόχληση, μπορούν να αποβούν επικίνδυνα και για την υγεία τους.

 

Πώς μποορύμε να προστατευτούμε και γιατί είναι η άνοιξη η κατάλληλη εποχή για να σκεφτούμε την προληπτική προνυμφοκτονία;

 

Γιατί πρέπει να προστατευτούμε από τα κουνούπια;

Τα κουνούπια πέρα από τα εξανθήματα τα οποία μπορούν να δημιουργήσουν  στο δέρμα μας, μπορούν και να  μεταδώσουν μια σειρά από επικίνδυνες ασθένειες, όπως ο κίτρινος πυρετός, ο δάγκειος πυρετός, ο πυρετός του δυτικού Νείλου κλπ.

Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί ειδικά όταν στο σπίτι υπάρχουν μωρά, παιδιά αλλά και κατοικίδια, καθώς κάποιο τσίμπημα μπορεί να αποβεί ιδιαιτέρως επικίνδυνο.

 

Πού εμφανίζονται τα κουνούπια;

Τα κουνούπια συνήθως εντοπίζονται στην οροφή και τα ψηλότερα σημεία των τοίχων, όπου απουσιάζει ο έντονος φωτισμός και υπάρχει σχετική υγρασία. Ο γενικός κανόνας είναι ότι όπου υπάρχει νερό είναι πιθανό να υπάρξουν εστίες ανάπτυξης κουνουπιών και αυτό γιατί τα κουνούπια γεννούν τα αβγά τους στην επιφάνεια του νερού.

Εστίες ανάπτυξης των κοινών κουνουπιών είναι τα βαρέλια με νερό που φυλάσσονται σε ταράτσες σπιτιών, διακοσμητικές λιμνούλες, στάσιμα νερά σε κήπους, τα πιατάκια κάτω από τις γλάστρες, βόθροι που λόγω κακής κατασκευής επιτρέπουν την είσοδο κουνουπιών, τα θεμέλια νεοαναγειρόμενων οικοδομών όπου μπορεί να υπάρχουν στάσιμα νερά, πεταμένα κονσερβοκούτια, πεταμένα λάστιχα αυτοκινήτων, σημεία συλλογής βρόχινου νερού και διάφορα ακάλυπτα δοχεία με νερό, όπως για παράδειγμα τα ανθοδοχεία.

 

Πώς μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε;

Για να προστατευτούμε από το τσίμπημα των κουνουπιών θα πρέπει να φοράμε ελαφριά μακρυμάνικα ρούχα και να καλύπτουμε το σώμα μας όσο γίνεται περισσότερο.

Τα απροστάτευτα μέρη του σώματος μας μπορούμε να τα προφυλάξουμε εφαρμόζοντας εντοποαπωθητικά. Επίσης η χρήση σίτας στα σπίτια αλλά και κουνουπιέρας κυρίως  στα βρέφη είναι απαραίτητη.

Όταν χρησιμοποιούμε εντομοκτόνα τα οποία κυκλοφορούν στο εμπόριο θα πρέπει να διαβάζουμε προσεκτικά τις οδηγίες που αναγράφονται στο δοχείο. Ψεκάζουμε πρώτα κάτω και πίσω από μεγάλα και βαριά αντικείμενα, ώστε να αναγκάσουμε τα κουνούπια να βγουν και στη συνέχεια ψεκάζουμε ψηλά και γύρω-γύρω σε όλο το δωμάτιο. Με αυτό τον τρόπο τα σταγονίδια του εντομοκτόνου λόγω του μικρού τους βάρους αιωρούνται στον αέρα για αρκετή ώρα και ερχόμενα σε επαφή με τα κουνούπια τα εξολοθρεύουν.

 

Γιατί η προληπτική εφαρμογή είναι σημαντική;

Όλοι οι προηγούμενοι μέθοδοι αντιμετώπισης, αν και αποτελεσματικοί, έχουν ένα μειονέκτημα: το γεγονός ότι για να φτάσουμε στο σημείο να τους χρησιμοποιήσουμε θα πρέπει να είχαμε κάποια επαφή με τα κουνούπια. Το καλό με την προληπτική εφαρμογή είναι ότι εάν γίνει σωστά και από επαγγελματίες του χώρου, απαλλασσόμαστε από το πρόβλημα των κουνουπιών, τουλάχιστον όσο βρισκόμαστε στο σπίτι μας ή στον επαγγελματικό μας χώρο.

Η διαδικασία της εφαρμογής είναι απαιτητική. Η Polygon διαθέτει την εμπειρία, την εξειδίκευση και όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Η ειδική άδεια που έχει το συνεργείο της από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης διασφαλίζει πως έχει τον κατάλληλο εξοπλισμό και ότι το φάρμακο είναι φιλικό προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Η Polygon μπορεί να αναλάβει οποιαδήποτε εργασία έχει σχέση με τη συντήρηση του κτηρίου σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μας καλέσετε και όλα τα υπόλοιπα θα τα αναβάλουμε εμείς. Πείτε μας τις ανάγκες του κτηρίου σας και εμείς θα σας προτείνουμε τη λύση.

Καλέστε στο ☎ 211 411 4012 ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας για να σας καλέσει άμεσα ένας εκπρόσωπος της Polygon.