211 411 4012

Προστατέψτε και απομακρύνετε από τον χώρο σας τα τρωκτικά.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Σε έναν χώρο οι κίνδυνοι και τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει ο ιδιοκτήτης του είναι πολλά. Ανάμεσα στα πιο σημαντικά και μεγάλης δυσκολίας ζητήματα, βρίσκεται και το πρόβλημα των τρωκτικών, καθώς οι αρουραίοι και τα ποντίκια είναι ζώα έξυπνα και με μεγάλες αντοχές. Έχουν χαμηλή όραση και αχρωματοψία αλλά οι αισθήσεις της όσφρησης, της ακοής και της αφής είναι εξαιρετικά αναπτυγμένες.

Είναι από τους «επισκέπτες» που όταν δεν ενοχλούνται, ψάχνουν για τροφή οποιαδήποτε στιγμή μέσα στην μέρα και την νύχτα.

Το πιο συνηθισμένα μέρη που δημιουργούν τις φωλιές τους είναι κάτω από το έδαφος, στα πατώματα των κτιρίων και σε άλλες κλειστές περιοχές που μπορούν να χρησιμοποιήσουν σαν καταφύγιο.

Ποια είναι λοιπόν τα μέτρα προστασίας που πρέπει να λάβετε;

Αρχικά, κύριο μέλημα πρέπει να είναι το εξωτερικό κομμάτι του κτιρίου και να έχετε μεριμνήσει γι’ αυτό λαμβάνοντας κάποια μέτρα προστασίας. Μπορεί να μην είχατε τη δυνατότητα να επέμβετε στον σκελετό του κτιρίου, αλλά αν μπορείτε, είναι καλό να γνωρίζετε ότι πρέπει να είναι φτιαγμένος από υλικά ανθεκτικά στο ροκάνισμα των τρωκτικών. Επιπλέον, όλα τα ανοίγματα αερισμού του κτιρίου, που στεγάζεται ο χώρος σας, πρέπει να είναι ασφαλώς κλειστά ή προστατευμένα με πόρτες, κάγκελα, παραπετάσματα κ.λ.π.

Στη συνέχεια, περνώντας στο εσωτερικό του κτιρίου είναι θεμιτό να μην υπάρχουν κενοί χώροι, όπως διπλοί τοίχοι, ψευδοροφές κλπ. που μπορούν να βρουν καταφύγιο και να δημιουργήσουν φωλιές.

Ποιες είναι οι ενδείξεις ότι υπάρχουν στον χώρο σας;

Αν έχετε ακούσει ήδη κάποιους ήχους από ροκάνισμα στους τοίχους ή στις οροφές καθώς τα ποντίκια κυκλοφορούν στον χώρο σας, μην καθυστερήσετε να καλέσετε κάποιον επαγγελματία για την καταπολέμησή τους.

Η εμφάνιση ποντικών κατά τη διάρκεια της ημέρας που υπάρχει ανθρώπινη δραστηριότητα αποτελεί σημείο μεγάλης προσβολής των εγκαταστάσεων.

Η χαρακτηριστική μυρωδιά είναι ένα από τα βασικά στοιχεία, καθώς τα ποντίκια αφήνουν μυρωδιά που μοιάζει με αυτή της αμμωνίας, η οποία θα είναι ιδιαίτερα έντονη σε κλειστούς χώρους όπως σε σημεία κάτω από ντουλάπια.

Επίσης, οι ζημιές και οι φθορές είναι ένα ακόμα στοιχείο. Τα ποντίκια έχουν δόντια που συνεχώς αυξάνονται και έτσι αναγκάζονται  να τα ροκανίζουν επάνω σε ξύλο, πλαστικό, καλώδια και άλλα σκληρά υλικά ώστε να τα εκλεπτύνουν.

Τέλος, οι φωλιές τους κατασκευάζονται από τεμαχισμένα υλικά, από εφημερίδες ή υφάσματα στις οποίες υπάρχουν πολύ συχνά τα νεογνά τους.

Οι ειδικοί συνιστούν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα καταπολέμησης τρωκτικών που θα πρέπει να εφαρμοστεί για την αποτελεσματική εξόντωση τους.

Με τον κατάλληλο εξοπλισμό και την εμπειρία ενός επαγγελματία μπορεί να φανεί η πορεία που ακολουθούν από τη φωλιά τους προς τις τρύπες. Έτσι, μπορούν να χορηγηθούν τα αντιπηκτικά δολώματα, οι κολλητικές παγίδες και οι δολωματικοί σταθμοί ώστε να λυθεί αποτελεσματικά το πρόβλημα.

Το εξειδικευμένο συνεργείο της Polygon Facilities Services προσφέρει εξατομικευμένες λύσεις για να κρατήσει τα τρωκτικά μακριά από την πολυκατοικία ή την επιχείρησή σας. Καλέστε στο ☎️ 211 411 4012 ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας για να σας καλέσει άμεσα ένας εκπρόσωπος μας.