211 411 4012

Τα βασικά στοιχεία της απεντόμωσης για την εξάλειψη κοριών στον χώρο σας.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Αναγνώριση και συμπεριφορά

Οι κοριοί είναι έντομα με οβαλ σχήμα μέχρι 4-5 mm και το μέγεθός τους θυμίζει σπόρο μήλου. Τρέφονται μόνο με αίμα και όταν είναι φαγωμένοι, πρήζονται και το χρώμα τους είναι κοκκινωπό - όταν έχουν χωνέψει το χρώμα τους επανέρχεται σε ένα διαφανές-καφέ. Τα πιο συνηθισμένα μέρη που μπορεί να παρουσιαστούν είναι ρωγμές και σχισμές δαπέδων και τοίχων, συμπεριλαμβανομένων των ραφών των στρωμάτων, στα κλινοσκεπάσματα, στα έπιπλα, πίσω από σοβατεπί και πρίζες. Πολύ συχνά προσβάλλονται  ξενοδοχεία, όπου μπορούν να ταξιδέψουν από δωμάτιο σε δωμάτιο  από τις αποσκευές των επισκεπτών.

 

Σημάδια προσβολής κοριών σε ανθρώπους και αντικείμενα

 

Η παρουσία του κοριού γίνεται αντιληπτή από το τσίμπημα του, σε μορφή «γαζώματος» αφού είναι σε συνεχόμενη μορφή, το οποίο γίνεται αντιληπτό αρκετά αργότερα που εμφανίζονται τα συμπτώματα κνησμού (φαγούρα) και ελαφρύ οίδημα.

Όσο αναπτύσσονται οι κοριοί «ρίχνουν» το δέρμα τους πράγμα που αποδεικνύει και τη παρουσία τους. Επίσης οι κοριοί αφού έχουν τραφεί αφήνουν τα περιττώματά τους, τα οποία είναι σαν μικρές κηλίδες αίματος.

 

Καταπολέμηση των κοριών

 

Η αντιμετώπιση των κοριών αρχικά απαιτεί την επίσκεψη ενός εξειδικευμένου επαγγελματία στον χώρο σας για την ανίχνευση της παρουσίας τους, τη σωστή ιχνηλάτηση του χώρου και τέλος την ανεύρεση των εστιών. Ακολουθεί η εφαρμογή υπολειμματικών ψεκασμών στις ύποπτες θέσεις ή Υποκαπνισμός των χώρων

Απαιτείται η επανάληψη της εφαρμογής μετά από 20 ημέρες για τη διάσπαση του κύκλου ανάπτυξης των εντόμων από το αυγό στο τέλειο έντομο, άρα και την εξάλειψή τους.

  • Η βιολογική αντιμετώπιση πραγματοποιείται με φυσικές μεθόδους, με τη χρήση φυσικής προέλευσης προϊόντων. Σε αυτές εντάσσονται η θερμική επεξεργασία (χρήση υψηλών θερμοκρασιών), η χρήση τροποποιημένης ατμόσφαιρας (χρήση διοξειδίου του άνθρακα) και η χρήση ξηρού πάγου (χρήση χαμηλών θερμοκρασιών).

 

  • Ορθολογική χρήση εντομοκτόνων: Είναι απαραίτητο να ακολουθούνται πάντα οι κανόνες ορθής πρακτικής και οι οδηγίες της ετικέτας των σκευασμάτων. Οι εφαρμογές πραγματοποιούνται μόνο από αδειοδοτημένα συνεργεία για το σκοπό αυτό.