211 411 4012

Πόσο σημαντική είναι η απολύμανση των κτηρίων για ιούς και μικρόβια;

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Τόσο οι κατοικίες όσο και οι επαγγελματικοί χώροι μπορεί να χρειαστούν υπηρεσίες απολύμανσης. Πόσο μάλλον στις μέρες μας, όπου αυτή η ανάγκη είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Τι ακριβώς πρέπει να γνωρίζουμε και πώς μπορούμε να προφυλαχτούμε;

Η καθαριότητα και η σωστή απολύμανση των κοινόχρηστων χώρων ενός κτηρίου ήταν πάντοτε σημαντική, τώρα όμως έχει γίνει απαραίτητη. Η εξάπλωση του κορωνοϊού έχει συντελέσει ιδιαίτερα προς αυτή την κατεύθυνση. Κάθε πότε πρέπει να γίνονται απολυμάνσεις και τι πρέπει να προσέχουμε;

 

Πώς μεταδίδεται ο κορωνοϊός;

Το νέο στέλεχος κορωνοϊού, εξαπλώνεται από άνθρωπό σε άνθρωπο μέσω του αέρα με «όχημα» τα σταγονίδια από τον βήχα ή το φτέρνισμα, καθώς και μέσω της άμεσης επαφής με μολυσμένα αντικείμενα. Ο χρόνος επώασης είναι  συνήθως 2-5 ημέρες με μέγιστο χρονικό διάστημα τις 14 ημέρες.

Όπως καταλαβαίνετε, πρέπει να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί τόσο με την προσωπική μας υγιεινή, όσο και με το πως δρούμε στους χώρους όπου κινούμαστε. Είναι γεγονός πως όσο πιο οικείος είναι ένας χώρος, τόσο πιο άνετα φερόμαστε μέσα σε αυτόν. Αυτή όμως η τάση κρύβει κινδύνους, ειδικά όταν αυτός το μέρος είναι ο κοινόχρηστος χώρος μιας πολυκατοικίας ή ένας επαγγελματικός χώρος. Έτσι λοιπόν, τόσο η συχνή καθαριότητα, όσο και οι απολυμάνσεις είναι απαραίτητες.

 

Οι υπηρεσίες της Polygon κατά του κορωνοϊού

Απολύμανση είναι η μέθοδος που εφαρμόζεται για την θανάτωση της πλειονότητας των παθογόνων μικροοργανισμών σε ένα αντικείμενο ή μία επιφάνεια. Η Polygon εγγυάται την εφαρμογή επαγγελματικής και ασφαλούς απολύμανσης χώρων και αντικειμένων (κτήρια, οργανισμοί, οικίες, εξοπλισμός κλπ.) που έχουν μολυνθεί, με την χρήση απολυμαντικών σκευασμάτων εγκεκριμένων από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων και υπό την επίβλεψη Επόπτη Δημόσιας Υγείας, ώστε να διασφαλίζεται η αξιοπιστία της εφαρμογής και η προστασία της Δημόσιας υγείας.

Η απολύμανση εφαρμόζεται σε αντικείμενα όπως πόμολα, χειρολισθήρες, πάγκους, γραφεία, καρέκλες, έπιπλα, κλιμακοστάσια, ανελκυστήρες και σε λοιπές επιφάνειες, οι οποίες δύνανται να έχουν επιμολυνθεί από μικροβιοφόρο, ελαχιστοποιώντας την πιθανότητα επιμόλυνσης από έμμεση επαφή με μολυσμένα αντικείμενα.

 

Πότε είναι απαραίτητη η απολύμανση ενός χώρου;

Η απολύμανση αποτελεί μία απαιτητική διαδικασία. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε, απαιτεί μια σειρά παραμέτρων που εξασφαλίζουν την αποτελεσματικότητά της. Η απολύμανση ενός χώρου είναι αναγκαστική όταν υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα ή όταν έχουμε κάποια υποψία για κάποιον που μπορεί νοσεί από COVID-19.

Ανεξάρτητα όμως από αυτό, απολυμάνσεις μπορούν να γίνουν επίσης ανά τακτά χρονικά διαστήματα, κυρίως σε επαγγελματικούς και κοινόχρηστους χώρους, ως μέτρο πρόληψης, έτσι ώστε να περιοριστεί η πιθανότητα μετάδοσης του ιού.

 

Τι άλλα μέτρα πρόληψης μπορείτε να πάρετε;

Ο επαρκής καθαρισμός και η απολύμανση του περιβάλλοντος θεωρούνται απαραίτητα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού. Θα πρέπει να γίνεται απολύμανση συχνά σε κοινόχρηστους χώρους και χώρους εργασίας.

Εκτός όμως από τις απολυμάνσεις, ο σωστός και συχνός καθαρισμός των χώρων αυτών είναι ζωτικής σημασίας, όπως και ο αερισμός τους. Τέλος, μπορείτε να εξοπλίσετε τους χώρους με αντισηπτικά, κυρίως δίπλα σε επιφάνειες και αντικείμενα όπως ανελκυστήρες, σκάλες και πόρτες.

Η Polygon μπορεί να αναλάβει οποιαδήποτε εργασία έχει σχέση με τη συντήρηση του κτηρίου σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μας καλέσετε και όλα τα υπόλοιπα θα τα αναβάλουμε εμείς. Πείτε μας τις ανάγκες του κτηρίου σας και εμείς θα σας προτείνουμε τη λύση.

 

Καλέστε στο ☎ 211 411 4012  ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας για να σας καλέσει άμεσα ένας εκπρόσωπος της Polygon.