211 411 4012

Ποια είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος αντιμετώπισης των περιστεριών;

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Τα περιστέρια μπορεί να είναι ένα σύμβολο αγνότητας, ειρήνης και αγάπης, αυτό όμως δε τα εμποδίζει να είναι και πάρα πολύ ενοχλητικά και επικίνδυνα στην πράξη. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι Λονδρέζοι τα αποκαλούν και “αρουραίους με φτερά” κατατάσσοντάς τα στα αστικά παράσιτα, μαζί με τα ποντίκια και τις κατσαρίδες. 

Περιστέρια: Οι ενοχλητικοί συγκάτοικοι

Η συγκέντρωση μεγάλου αριθμού περιστεριών στα αστικά κέντρα δημιουργεί μια πληθώρα προβλημάτων όχι μόνο αισθητικής φύσεως αλλά κυρίως υγιεινής καθώς αποτελούν κίνδυνο για την δημόσια υγεία. Ιδιαίτερα τα περιττώματα τους δημιουργούν εστίες μόλυνσης. Τα περιττώματά τους προκαλούν ζημιές σε περβάζια, μπαλκόνια και σκεπές  εξαιτίας της έντονης διαβρωτικής, όξινης δράσης τους. Επιπλέον, ο θόρυβος που κάνουν μπορεί να γίνει ιδιαίτερα ενοχλητικός. Και ενώ μπορεί να γίνει το ίδιο επικίνδυνο με τους αρουραίους για τη δημόσια υγεία και να είναι ακόμα πιο ενοχλητικό, αν σκοτώσεις περιστέρι, τίθεται θέμα ηθικής. Έτσι και αλλιώς όμως, δεν ωφελεί να τα σκοτώνεις. Τα περιστέρια έχουν μία ασύλληπτη αναπαραγωγική ικανότητα και επιστρέφουν, ό,τι κι αν τους κάνεις.

Δίχτυ απώθησης περιστεριών

Για την αντιμετώπιση των περιστεριών η εταιρεία Polygon προτείνει το Δίχτυ Απώθησης, μια από τις πιο εξελιγμένες μεθόδους απώθησης των πτηνών που δεν επεμβαίνει στην αισθητική του χώρου σας, ενώ είναι και απόλυτα ασφαλείς για τα πτηνά μιας και δεν προκαλούν τραυματισμούς σε αυτά.

Το Δίχτυ απώθησης (πλέγμα), αποτελεί μια οικονομική και οικολογική λύση απώθησης πτηνών που ενδείκνυται κυρίως για μεγάλους χώρους όπως Μπαλκόνια, Φωταγωγούς κ.α. και σε αντίθεση με άλλες μεθόδους, δεν επιτρέπει την είσοδο των πτηνών στον χώρο σας. 

Πλεονεκτήματα

  • Το δίχτυ απώθησης περιστεριών εμποδίζει την είσοδο των περιστεριών στον χώρο μας χωρίς να τα τραυματίζει, κάτι που εκτός από ηθικής απόψεως, το απαγορεύει και ο νόμος. 
  • Είναι η καλύτερη επιλογή για την κάλυψη μεγάλων επιφανειών
  • Δεν αλλοιώνει την αρχιτεκτονική λεπτομέρεια των κτιρίων, κάτι που απαιτεί και ο πολεοδομικός κανονισμός.
  • Δεν μειώνει την είσοδο του ηλιακού φωτός στο κτίριό μας.
  • Είναι ένα εύκαμπτο υλικό, εύκολο στην χρήση και τον χειρισμό του. 
  • Είναι οικονομικότερο από άλλες μεθόδους απώθησης όπως πχ ακίδες, συσκευές κραυγών ή χορδές χαμηλής τάσης.
  • Σε αντίθεση με άλλα αποτρεπτικά μέσα όπως πχ τις συσκευές παραγωγής ήχων ή σκιάχτρα κλπ, τα περιστέρια δεν αναπτύσσουν ανοχή ή συνήθεια ύπαρξης. 
  • Έχει ιδιαίτερα ικανοποιητική αντοχή στις καιρικές συνθήκες

Επικοινωνήστε μαζί μας, για να βρούμε μαζί την καλύτερη λύση για εσάς και να προστατέψουμε αποτελεσματικά το κτήριό σας από τα περιστέρια.