211 411 4012

Απολύμανση κατά του COVID-19. Tι μπορείς να κάνεις μόνος σου και τι παραπάνω σου προσφέρει η επαγγελματική εξειδίκευση της Polygon.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Απολύμανση κατά του COVID-19. Tι μπορείς να κάνεις μόνος σου και τι παραπάνω σου προσφέρει η επαγγελματική εξειδίκευση της Polygon.

Απολύμανση. Μία λέξη που ειδικά τα τελευταία 2 χρόνια έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, έχοντας γίνει τρόπος ζωής. Συνώνυμη της προσπάθειάς μας για προστασία κατά του COVID-19, αποτελεί τη βάση για ένα υγιεινό σπίτι κι ένα περιβάλλον επαγγελματικού κτιρίου. ‘Όμως, τι μπορείς να κάνεις μόνος σου και τι παραπάνω μπορεί να σου προσφέρει μια εταιρεία που εξειδικεύεται σε αυτή την υπηρεσία;

Η Polygon σού παραθέτει χρήσιμες ιδέες και συμβουλές απολύμανσης που θα σε βοηθήσουν να απαλλαγείς απ’ τον COVID-19 απ’ τις επιφάνειες του σπιτιού και του επαγγελματικού χώρου σου.

Ας κάνουμε πρώτα τον διαχωρισμό ανάμεσα στον καθαρισμό μιας επιφάνειας και την απολύμανσή της. Καθαρισμός σημαίνει η φυσική αφαίρεση της οργανικής και ανόργανης ύλης, δηλαδή των βακτηρίων, της σκόνης και της βρομιάς από τις επιφάνειες, ενώ η απολύμανση περιλαμβάνει τη χρήση χημικών ουσιών που εξοντώνουν τα μικρόβια και τους ιούς.

Ο καθαρισμός πρέπει να προηγείται της απολύμανσης , διότι η ύπαρξη οργανικών και ανόργανων υλικών δημιουργεί κρύπτες στις οποίες μπορούν να βρουν καταφύγιο οι παθογόνοι μικροοργανισμοί.

Τι μπορείς να κάνεις μόνος σου:

Σύμφωνα με τις γενικές συστάσεις του ΕΟΔΥ για την καθαριότητα και την απολύμανση, ο σωστός και συστηματικός καθαρισμός με τις συνήθεις διαδικασίες είναι απαραίτητος.

  • Χρησιμοποίησε απορρυπαντικό παράγοντα με νερό και κάνε μηχανική τριβή (τρίψιμο) της επιφάνειας και των αντικειμένων με καθαρό πανί. Όλες οι επιφάνειες που είναι δυνητικά μολυσμένες από τον ιό SARSCoV-2 (συμπεριλαμβανομένων των αντικειμένων) πρέπει να καθαρίζονται πρώτα με απορρυπαντικό και νερό και καλή μηχανική τριβή και στη συνέχεια – αφού στεγνώσουν – να απολυμαίνονται, ανάλογα με τη συμβατότητα του υλικού στην απολυμαντική ουσία, με: Aπολυμαντικό σκεύασμα, με αποδεδειγμένη δράση κατά των ελυτροφόρων ιών, εγκεκριμένο από τους αρμόδιους φορείς, ακολουθώντας πάντα τις οδηγίες του κατασκευαστή, όσον αφορά στην αποτελεσματική (εφαρμογή για όσο χρόνο συνιστάται) και ασφαλή χρήση του προϊόντος.
  • Καθάρισε κι έπειτα απολύμανε σημεία που «πιάνονται» από πολλά χέρια. π.χ. πόμολα, τηλεκοντρόλ, πρίζες
  • Χρησιμοποίησε ειδικά καθαριστικά για το πάτωμα. Δώσε ιδιαίτερη έμφαση στο να είναι κατάλληλα για το είδος του πατώματος που διαθέτεις. Π.χ. μωσαϊκό.
  • Φρόντιζε ο χώρος σου να αερίζεται συχνά και για επαρκή ώρα.
  • Απόφυγε να μπαίνεις στο σπίτι σου με τα παπούτσια με τα οποία κυκλοφορείς στον δρόμο.

Τι μπορεί να κάνει η Polygon για σένα:

Στην Polygon Facility Services χρησιμοποιούμε ειδικές και σύγχρονες εφαρμογές για την απολύμανση του οικιακού ή του επαγγελματικού χώρου σου.

Τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε είναι αειφόρα και νέας γενιάς, εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ. Αυτό σημαίνει ότι είναι απόλυτα ασφαλή για τον άνθρωπο, σέβονται το περιβάλλον και δεν καταστρέφουν τις επιφάνειες αφού η επιλογή τους γίνεται από εξειδικευμένο προσωπικό.

Μετά το πέρας της απολύμανσης, σας χορηγούμε πιστοποιητικό βάσει της υγειονομικής διάταξης του Υπουργείου Γεωργίας 116453/21.03.08, το οποίο περιλαμβάνει τα χρησιμοποιούμενα προϊόντα καθώς και τα αντίδοτά τους για κάθε χρήση.


Επικοινωνήστε μαζί μας στο ☎ 211 411 4012 ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας για να σας καλέσει άμεσα ένας εκπρόσωπος της Polygon. Νιώσε την ασφάλεια και τη σιγουριά που σου αξίζει!