211 411 4012

3 τρόποι να απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Δύο είναι οι πιο συχνοί τύπου κατσαρίδων που συναντά κανείς στην Ελλάδα. Οι Γερμανικές και οι Αμερικανικές κατσαρίδες. Συνεχίστε να διαβάζετε για να ανακαλύψετε στοιχεία για τις συνήθειες των δύο βασικών τύπων που θα σας βοηθήσουν να διαπιστώσετε εάν ο χώρος σας έχει προσβληθεί.

 

Γερμανικές κατσαρίδες

Ενώ οι ενήλικες γερμανικές κατσαρίδες έχουν φτερά, σπάνια πετούν, προτιμώντας να τρέχουν.

Τι τους προσελκύει;

Συνήθως εμφανίζονται σε σκοτεινά και υγρά μέρη. Οι ηλεκτρικές συσκευές πχ ηλεκτρικές κουζίνες, μοτέρ ψυγείων, πλυντήρια πιάτων και ρούχων  είναι επίσης σημεία που κανείς τις συναντά Επιπλέον, τις βρίσκει κανείς σε περιοχές όπου έχουν μείνει υπολείμματα τροφίμων καθώς ψάχνουν τροφή, νερό και προστασία. Τις συναντάμε συνήθως σε :

· Δοχεία απορριμμάτων

· Ντουλάπια κουζίνας

· Κάτω από νεροχύτες

Εμφάνιση

Χρώμα: Οι ενήλικες κατσαρίδες αναγνωρίζονται εύκολα από το ανοιχτό καφέ ή το μαύρο χρώμα τους και τις δύο μαύρες οριζόντιες ρίγες που βρίσκονται ακριβώς πίσω από το κεφάλι τους. Οι νύμφες είναι πιο σκούρες, σχεδόν μαύρες στο χρώμα, επίσης με μαύρες ρίγες πίσω από το κεφάλι.

Μέγεθος: Οι ενήλικες μεγαλώνουν σε μήκος 13-16 mm.

Τι προβλήματα μπορούν να προκαλέσουν;

Οι γερμανικές κατσαρίδες εξαπλώνουν ακάθαρτα υλικά στα σπίτια, μολύνοντας τρόφιμα ,σκεύη και επιφάνειες. Οι παθογόνοι οργανισμοί που μεταφέρουν που προκαλούν από τροφική δηλητηρίαση και δυσεντερία, έως και αλλεργιογόνα που οδηγούν σε εξανθήματα και κρίσεις άσθματος. Πρόσφατες μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι στις πόλεις, η ανάπτυξη του άσθματος στα παιδιά μπορεί να συνδεθεί άμεσα με την παρουσία του συγκεκριμένου αρθρόποδου.

Ταχεία προσβολή

Αναπαράγονται γρήγορα, πράγμα που σημαίνει ότι οι προσβολές δεν αντιμετωπίζονται εύκολα με οικιακές μεθόδους. Οι γερμανικές κατσαρίδες είναι ανθεκτικές και γρήγορες. Για αυτούς τους λόγους, οι πληθυσμοί τους τείνουν να αυξάνονται γρήγορα και μπορεί να είναι δύσκολο να απαλλαχθεί κανείς από αυτές χωρίς να προβεί σε μία επαγγελματική απεντόμωση.

 

Αμερικανικές κατσαρίδες

Εμφάνιση

Μήκος: Οι ενήλικες μπορεί να φτάσουν σε μήκος έως και τα από 50 mm.

Χρώμα: Οι ενήλικες αμερικανικές κατσαρίδες έχουν κοκκινωπό καφέ.

Τι προβλήματα μπορούν να προκαλέσουν;

 Μπορούν να μεταδώσουν ασθένειες, να μολύνουν τα τρόφιμα μας και να προκαλέσουν αλλεργίες. Οι κατσαρίδες μπορούν να μαζέψουν μικρόβια στα πόδια και το σώμα τους καθώς σέρνονται μέσω αποσυντιθέμενης ύλης ή λυμάτων και στη συνέχεια να μεταφέρουν αυτά τα μικρόβια σε τρόφιμα ή σε άλλες επιφάνειες όπου ακουμπάμε τα τρόφιμά μας. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), είναι αποδεδειγμένο πως οι κατσαρίδες είναι φορείς παθογόνων μικροοργανισμών που προκαλούν διάρροια, δυσεντερία, χολέρα, λέπρα, πανούκλα, τυφοειδή πυρετό και ιογενείς ασθένειες όπως είναι η πολιομυελίτιδα.

Πώς προσβλήθηκε ο χώρος μου από κατσαρίδες;

Οι αμερικανικές κατσαρίδες μπαίνουν στο σπίτι για να βρουν νερό ή φαγητό. Μπορούν εύκολα να περάσουν κάτω από τις πόρτες, εάν τα λάστιχα τους είναι κατεστραμμένα από τον καιρό, ενώ συχνάζουν σε γκαράζ ,υπόγεια και αποχετεύσεις. Μέσα σε σπίτια και χώρους εργασίας, συχνάζουν σε μπάνια, κουζίνες και υπόγεια.

 

Πώς μπορώ να απαλλαγώ από τις κατσαρίδες;

Γιατί να επιλέξω το συνεργείο απεντόμωσης της Polygon;

Το συνεργείο απεντόμωσης της Polygon έχει εκπαιδευτεί για να βοηθήσει στην εξάλειψη των κατσαρίδων. Δεδομένου ότι κάθε χώρος είναι διαφορετικός, το συνεργείο απεντόμωσης της Polygon σχεδιάζει εξατομικευμένα προγράμματα για κάθε περίπτωσης προσβολής από κατσαρίδες.

Η εξάλειψη των κατσαρίδων είναι μία διαδικασία που απαιτεί εξειδίκευση και σωστή αξιολόγηση. Το εξειδικευμένο συνεργείο απεντόμωσης της Polygon εγγυάται την ασφαλή εξάλειψη των κατσαρίδων με μία απεντόμωση σε τρία βήματα :

1. την αξιολόγηση του βαθμού προσβολής που έχει υποστεί ο χώρος σας,

2. την εφαρμογή εντομοκτόνων

3. και την παρακολούθηση του χώρου σε περίπτωση που χρειάζεται επανάληψη των εντομοκτόνων μέχρι να εξαλειφθούν έντομα και παράσιτα εξολοκλήρου.

 

Η Polygon συμβουλεύει για να βοηθήσετε τη μείωση των κατσαρίδων στο χώρο σας, προστατεύστε όλα τα τρόφιμα σε κλειστές συσκευασίες, διορθώστε τυχόν υγρασίες νερού, επισκευάστε όλες τις ρωγμές και τυχόν ανοίγματα, απομακρύνετε υπολείμματα τροφών,  και απορρίψτε  από το χώρο σας πιθανά καταφύγια για κατσαρίδες, όπως κουτιά και χαρτόνια. Για να διαχειριστούμε αποτελεσματικά μια σοβαρή προσβολή από κατσαρίδες, πρέπει αρχικά να προσδιορίσουμε τον τύπο της κατσαρίδας από τον οποίο έχει προσβληθεί ο χώρος σας, γι' αυτό είναι σημαντικό να επικοινωνήσετε με το εξειδικευμένο συνεργείο απεντόμωσης της Polygon για να κλείσετε ραντεβού άμεσα.

 

Το συνεργείο απεντόμωσης της Polygon προσφέρει εξατομικευμένες λύσεις για να κρατήσει τις κατσαρίδες στη θέση τους… μακριά από την πολυκατοικία ή την επιχείρησή σας. Καλέστε στo ☎️ 211 411 4012 ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας για να σας καλέσει άμεσα ένας εκπρόσωπος της Polygon.