211 411 4012

Πώς να απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια!

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Μυρμήγκια και κύρια χαρακτηριστικά

 

Τα μυρμήγκια είναι κοινωνικά έντομα της οικογένειας Formicidae (Μυρμηγκίδες), ζουν σε οργανωμένες κοινωνίες, και διακρίνονται σε βασίλισσα, εργάτριες και αρσενικά έχοντας άπτερες και πτερωτές μορφές. Τα μυρμήγκια εργάτες έχουν 4-5 mm μήκος αλλά η βασίλισσα μπορεί να είναι έως και 15mm. Προτιμούν μέρη με ζέστη και υγρασία.  Η βασίλισσα εναποθέτει τα αυγά της την άνοιξη σε φωλιές συνήθως στη γη αλλά και ανάμεσα στα τούβλα στους τοίχους ή κάτω από φλοιούς δένδρων. Επιπλέον, βρίσκονται και σε δυσπρόσιτα σημεία κάτω από πατώματα, πίσω από σώματα και σωληνώσεις καλοριφέρ ή σόμπες, πράγμα που κάνει την αντιμετώπισή τους δύσκολη. Προσβάλλουν όλα τα είδη τροφής του ανθρώπου και των ζώων ειδικότερα μαρμελάδες, ζάχαρη και μέλι, κρέας, τυρί και λίπη. Εκτός από την επιμόλυνση των τροφών ή την καταστροφή τους, πολλά είδη είναι ενοχλητικά με το τσίμπημά τους. Επομένως, απαιτείται η προσεκτική παρακολούθηση και ανεύρεση των διαδρομών που ακολουθούν και η εφαρμογή του υπολειμματικού ψεκασμού με εντομοκτόνα επαφής – στομάχου κατά μήκος των διαδρομών και ανεύρεση και ψεκασμός των φωλιών.

 

Καταπολέμηση – Αντιμετώπιση

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος των μυρμηγκιών, τα οποία πολλές φορές κατακλύζουν τα σπίτια και ιδιαίτερα τις κουζίνες ή τους χώρους αποθήκευσης τροφών, προτείνεται ο συνδυασμός καθαριότητας με την εφαρμογή των παρασιτοκτόνων.

Στα μέτρα καθαριότητας περιλαμβάνονται: η συγκέντρωση και η απομάκρυνση, από την κουζίνα ή τους άλλους χώρους, υγρασίας, υπολειμμάτων τροφής και φυσικά ο καλός καθαρισμός των πάγκων, όπως επίσης και η τοποθέτηση όλων των τροφών που προσελκύουν τα μυρμήγκια μέσα σε δοχεία που κλείνουν καλά.

Τα κύρια σημεία που εφαρμόζεται  ο ψεκασμός είναι στις διαδρομές των μυρμηγκιών , γύρω από τις πόρτες, τα παράθυρα, τα σοβατεπί, πίσω από τα μεγάλα αντικείμενα, κάτω από το νεροχύτη, σε σημεία εξόδου των αγωγών θέρμανσης, ύδρευσης και αποχέτευσης. Κατά την εφαρμογή των παρασιτοκτόνων, προβλέπεται η πρόληψη μέτρων προφύλαξης αλλά και να μη μολυνθούν επιφάνειες τοποθέτησης ή παρασκευής τροφίμων.

Για την καταπολέμηση περιλαμβάνεται η εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος εργασιών απεντόμωσης, βασισμένες στις ανάγκες του χώρου. Είναι σημαντικό να σημειωθεί, ότι για τη διατήρηση μιας σταθερής καταστολής των εντόμων και τον έλεγχο του πληθυσμού τους σε χαμηλά επίπεδα, πρέπει να τηρούνται αυστηρά όλες οι παραπάνω ενέργειες. Γνωρίζοντας τον βιολογικό κύκλο του εντόμου αλλά και τις «συνήθειες» του, εκτελούνται οι απαιτούμενες ενέργειες για την πρόληψη.

 

Απεντόμωση ψεκασμού με ψεκαστήρες χαμηλής πίεσης

Με τη διαδικασία του ψεκασμού χαμηλής πίεσης διοχετεύεται εντομοκτόνο διάλυμα στις επιφάνειες που υπάρχει το πρόβλημα.

Απεντόμωση με gel

 Πρόκειται για ένα άοσμο σκεύασμα, μη τοξικό, το οποίο τοποθετείτε στις φωλιές ή σε σημεία που έχουν παρατηρηθεί έντομα.

 

Για τον ψεκασμό, γίνεται χρήση εντομοκτόνων υγειονομικής σημασίας και υψηλών προδιαγραφών, τα οποία καταπολεμούν αποτελεσματικά τα έντομα χωρίς να επιβαρύνουν τον άνθρωπο ή το περιβάλλον. Σε επαγγελματικά περιβάλλοντα, ειδικά σε επιχειρήσεις που σχετίζονται με την εστίαση, αλλά και σε ξενοδοχεία, βιομηχανίες, σχολεία, νοσοκομεία, δημόσια κτήρια κλπ, η υγιεινή και η πλήρης απουσία εντόμων και τρωκτικών, δεν είναι διαπραγματεύσιμη, και  η παραμικρή απόκλιση μπορεί να επηρεάσει πολύ σοβαρά την εικόνα της επιχείρησης.

 Η Polygon Services, είναι πιστοποιημένη με ISO ποιότητας 9001, με ISO περιβάλλοντος 14001, με ΕΛΟΤ 1801 για την Υγεία και την Ασφάλεια, ακολουθεί διαδικασίες σύμφωνες με το HACCP, και εγγυημένα αποτελεσματικές. Επίσης, αναλαμβάνουμε να εκδίδουμε διαγράμματα ροής για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος προκειμένου αυτά να εκδώσουν άδεια λειτουργίας υπογεγραμμένα από τον υπεύθυνο τεχνικό επιστήμονα.