211 411 4012

Γιατί να ξοδέψετε για νέο πυροσβεστήρα...

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

... όταν μπορείτε να παρατείνετε τη ζωή του δικού σας; Η πιθανότερη απάντηση είναι «για κανένα λόγο» και όμως, αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα είναι ότι κάνετε, απλά γιατί δε σας ενημερώνουν σωστά για τις εναλλακτικές. Ποια είναι, λοιπόν, η πραγματική κατάσταση;

Οι πυροσβεστήρες έχουν 3 διαφορετικούς τύπους ελέγχου:

Η απλή συντήρηση: Κάθε χρόνο το συνεργείο ελέγχει αν οι πυροσβεστήρες έχουν τη σωστή πίεση, αν έχουν τη σωστή ποσότητα και σκόνης και γενικά, αν είναι σε καλή κατάσταση. Είναι ένας τυπικός, αλλά απαραίτητος έλεγχος, για να είναι είστε εσείς και το κτήριό σας πραγματικά προστατευμένοι σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Η αναγόμωση: Κάθε 5 χρόνια, ανεξάρτητα αν οι πυροσβεστήρες έχουν χρησιμοποιηθεί η όχι, επιβάλλεται να περάσουν τη διαδικασία της αναγόμωσης. Αυτό σημαίνει ότι το συνεργείο θα αντικαταστήσει τη σκόνη που βρίσκεται μέσα στον πυροσβεστήρα, υποχρεωτικά. Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να είμαστε σίγουροι ότι η απόδοση του πυροσβεστήρα θα είναι η απαραίτητη, αν έρθει η ώρα να χρησιμοποιηθεί.

Ο υδραυλικός έλεγχος:  Όταν ο πυροσβεστήρας συμπληρώσει 10 χρόνια από την ημερομηνία παραγωγής του, είναι υποχρεωτικό να αντικατασταθεί. Αυτό σημαίνει ότι οι επιλογές σας είναι δύο: είτε θα είστε αμελείς με την πυρασφάλειά σας –και ταυτόχρονα παράτυποι- ή θα επωμιστείτε το κόστος της αντικατάστασης. Αυτό που οι περισσότεροι διαχειριστές και ιδιοκτήτες δε γνωρίζουν είναι ότι υπάρχει εναλλακτική και μάλιστα με κόστος κατά 70% χαμηλότερο από την αντικατάσταση. Είναι ο υδραυλικός έλεγχος, μια διαδικασία για την οποία η Polygon είναι ένας από τους 3 πιστοποιημένους φορείς στην Ελλάδα. Κατά τον έλεγχο, υποβάλλουμε τον πυροσβεστήρα σε συγκεκριμένες δοκιμές για να διαπιστώσουμε τη λειτουργικότητά του και εκδίδουμε για εσάς ένα πιστοποιητικό το οποίο παρατείνει τη ζωή του για άλλα χρόνια. Αυτή η διαδικασία όχι μόνο είναι απολύτως νόμιμη, αλλά και ιδιαίτερα έξυπνη, δε βρίσκετε;

Ο υδραυλικός έλεγχος συνδυάζει οικονομία και ασφάλεια. Γι αυτό το σκοπό μάλιστα, το συνεργείο των τεχνικών μας θα κάνει εκ των προτέρων μια δωρεάν αυτοψία, να αξιολογήσει την κατάσταση του πυροσβεστήρα, και άρα να σας ενημερώσει αν θα περάσει τον υδραυλικό έλεγχο. Με άλλα λόγια, είναι μια υπηρεσία που σας συμφέρει, απ’ όποια πλευρά κι αν την κοιτάξετε!