211 411 4012

Μήπως είστε κι εσείς θύμα των κοριών;

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Όπως αναφέραμε σε πρόσφατο άρθρο μας, παρατηρείται έξαρση κοριών, ειδικά στο κέντρο της Αθήνας. Πριν ανησυχήσετε περισσότερο απ' όσο πρέπει να σας πούμε ότι κάτι τέτοιο δεν απειλεί άμεσα την υγεία σας και ότι είναι αντιμετωπίσιμο.

Καταρχάς, η εμφάνιση των κοριών δε σχετίζεται με την καθαριότητα ή την προσωπική υγιεινή- απλά το έντομο εμφανίζεται και αναπαράγεται ραγδαία. Και, ενόσω αυτό που πιστεύουμε ότι είναι ότι οι κοριοί ζουν κυρίως στα στρώματα και τους καναπέδες, η αλήθεια είναι ότι μπορούν να επιβιώσουν- και το κάνουν- παντού. Μάλιστα, η παρουσία τους τριγύρω μας είναι τόσο κοινή, που περνάει απαρατήρητη.

Απλά, όπως συμβαίνει συνήθως σε τέτοιες καταστάσεις, αν μας "μπει η ιδέα" ότι στο σπίτι μας έχουμε κοριούς, επηρεάζεται- από εντελώς ψυχολογικά κίνητρα- η ποιότητα της ζωής μας. Βλέπετε, το πιο επιβλαβές που μπορεί να κάνει ένας κοριός είναι να μας τσιμπήσει κι αυτό να προκαλέσει λίγη φαγούρα. Δεν είναι από τα έντομα που μεταφέρουν ασθένειες, ούτε θέτουν με οποιοδήποτε τρόπο σε κίνδυνο την υγεία μας. Αλλά, το στρες που μας προκαλούν είναι αρκετό, επομένως χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Αν έχετε ακούσει ότι οι κοριοί απομακρύνονται μόνο αν πετάξουμε τα επιπλά μας, ευτυχώς μπορείτε να το ξεχάσετε. Πιο πρακτική λύση είναι η υψηλή θερμοκρασία- για παράδειγμα βάλτε τα ρούχα ή τα σεντόνια σας στο στεγνωτήριο στους 120 βαθμούς τουλάχιστον. Πάντως, επειδή χαρακτηριστικό των κοριών είναι το πόσο γρήγορα πολλαπλασιάζονται (ένα θηλυκό σε μια μόνο γέννα θα κάνει 500 αυγά!) η καλύτερη και οριστικότερη λύση είναι να εμπιστευτείτε τους ειδικούς. Μια απολύμανση φέρνει οριστικά αποτελέσματα και, δεδομένου του χαμηλού κόστους της, μπορεί να γίνει ακόμη και προληπτικά. Γιατί, εδώ που τα λέμε, η ψυχική μας ηρεμία, ειδικά στο σπίτι μας, είναι ανεκτίμητη, σωστά;